Sevgili Öğrencilerimiz,

Geçti/Kaldı veya Harf Notu Tercihi başvuruları akademik takvimde belirtilen 13 - 17 TEMMUZ 2020 (birinci tercih başvurusu süresi) veya 06 - 09 AĞUSTOS 2020 (ikinci tercih başvurusu süresi) zaman aralıklarından herhangi birinde yapılabilir. Tercih başvuruları https://student.metu.edu.tr adresindeki “Geçti/Kaldı veya Harf Notu Tercihi Başvurusu 270” nolu programdan yapılacaktır. Başvuru programı, birinci tercih başvuruları için 13 TEMMUZ 2020 saat: 10:00 ile 17 TEMMUZ 2020 saat: 17:00 arasında ve ikinci tercih başvuruları için 06 AĞUSTOS 2020 saat: 10:00 ile 09 AĞUSTOS 2020 saat: 17:00 arasında açık olacaktır. Yapılan tercih başvuruları, başvuru süresince değiştirebilmekte olup başvuru süreleri dışında not değerlendirmesine yönelik hiçbir işlem/değişiklik/tercih yapılamayacaktır. “Geçti/Kaldı” veya “Harf Notu” not tercihleri başvurusu sadece bir tercih döneminde yapılabilir; birinci tercih döneminde yapılan tercih, ikinci tercih döneminde değiştirilemez.

Tercih dönemlerinde öğrencilerimiz “Geçti/Kaldı” not tercihi veya “Harf Notu” tercihi yapabileceklerdir. Birinci ve ikinci not tercih başvuruları süresince tercihini yapmamış olan öğrencilerimiz ikinci tercih dönemi sonrasında (10 AĞUSTOS 2020) “Harf Notu” tercihi yapmış kabul edileceklerdir.

Transkript almak isteyen öğrencilerimiz için önemli not:

- Öğrencilerimiz birinci Geçti/Kaldı veya Harf Notu Tercihi başvurusu süresince (13 - 17 TEMMUZ 2020) transkript başvurusu yapamayacaklardır.

- Birinci Geçti/Kaldı veya Harf Notu Tercihi başvurusu döneminde tercih başvurusunu tamamlamış olan öğrencilerimiz 18 TEMMUZ 2020 tarihi itibarıyla transkript alabileceklerdir.

- Birinci Geçti/Kaldı veya Harf Notu Tercihi başvurusu döneminde tercih başvurusunu tamamlamamış olan öğrencilerimiz, ikinci Geçti/Kaldı veya Harf Notu Tercihi başvurusu süresince (06 - 09 AĞUSTOS 2020) “Geçti/Kaldı” not tercihi veya “Harf Notu” tercihi yapabilirler. Bu nedenle, ikinci tercih başvurusu döneminde tercih yapacak olan öğrencilerimiz ancak 10 AĞUSTOS 2020 tarihi itibari ile transkript alabileceklerdir.

- Geçti/Kaldı veya Harf Notu Tercihi başvuru dönemlerinin her ikisi de sonlandığında (10 AĞUSTOS 2020), bu aşamaya kadar tercih yapan ve yapmayan tüm öğrencilerimiz transkript alabileceklerdir.

Not: Sorularınız için 2019-2020 Bahar Dönemi ile ilgili Sıkça Sorulan Sorular ve 2019-2020 Bahar Dönemi Ders Değerlendirme Süreçlerinde Yapılan Düzenlemeler sayfalarımızı  inceleyebilirsiniz.

12/07/2020 - 20:39