Üniversitemiz, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından, Petrol Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Üretim Mühendisliği ve Yönetimi, Gıda Mühendisliği, Gıda İşleme ve Mühendisliği, Matematik Eğitimi, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Uygulamalı Kimya, Biyokimya ve Uygulamalı Matematik alanlarında “Alan ve Derece Tespiti Sınavı” yapmak üzere görevlendirilmiştir.

Belirtilen alanlardaki Alan ve Derece Tespiti Sınavları 24-28 Mayıs 2021 tarihleri arasında Üniversitemizin Ankara kampüsünde “Sözlü Sınav” şeklinde gerçekleştirilecektir. Sınav tarihi, yeri ve saati gibi bilgiler Mayıs ayının ikinci haftasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Web sayfasından duyurulacaktır.

YÖK tarafından Üniversitemize isimleri ve bilgi/belgeleri iletilen Mayıs 2021 döneminde gerçekleşecek olan Alan ve Derece Tespiti Sınavına girmek isteyen adayların, 19-30 Nisan 2021 tarihleri arasında sınav başvurularını yapmaları gerekmektedir. Başvurular, buraya tıklayarak ulaşılabilecek olan form üzerinden online olarak alınacaktır.

Alan ve Derece Tespiti Sınavı değerlendirme sürecinde mesleki deneyime ilişkin belgeler de dikkate alınacaktır. Bu nedenle adayların, eğer varsa, mesleki deneyimlerine ilişkin belgelerini başvuru formuna yüklemeleri ve sınav günü yanlarında hazır bulundurmaları gerekmektedir.

*Sınav Türkçe olacaktır. Arzu eden adaylar “Tercüman” getirebilirler.

17/05/2021 - 01:59