Üniversitemiz, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından, Biyokimya, Biyoloji, Fizik, İstatistik, Kimya, Matematik, Mikrobiyoloji ve Uygulamalı Matematik alanlarında İlmi Hüviyet Tespiti Sınavı yapmak üzere görevlendirilmiştir.

Belirtilen alanlardaki İlmi Hüviyet Tespiti Sınavları, 26-30 Ekim 2020 tarihleri arasında, Üniversitemizin Ankara kampüsünde “Yazılı ve Sözlü Sınav” şeklinde gerçekleştirilecektir. Sınav tarihi, yeri ve saati gibi bilgiler, Ekim ayının ikinci haftasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Web sayfasından duyurulacaktır.

Sınav kılavuzuna buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

YÖK tarafından Üniversitemize isimleri ve bilgi/belgeleri iletilen ve Ekim 2020 döneminde gerçekleşecek olan ve İlmi Hüviyet Sınavına girmek isteyen adayların, 14-30 Eylül 2020 tarihleri arasında sınav başvurularını yapmaları gerekmektedir. Başvurular, buraya tıklayarak ulaşılabilecek olan form üzerinden online olarak alınacaktır.

• Başvuru Ücreti: 770 TL
  • Ziraat Bankası ODTÜ Şubesi
  • Hesap Adı: ODTÜ Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü
  • IBAN Numarası: TR 170001001537089807005001
  • Başvuru ücreti dekontunun formdaki ilgili alana yüklenmesi zorunludur.
  • Dekontun üzerinde başvuran kişinin adı, soyadı bulunmalı ve açıklama kısmında "İlmi Hüviyet Tespiti Sınavı Başvuru Ücreti" ifadesi yer almalıdır.

* YÖK İlmi Hüviyet Tespiti Sınavına Mart 2020 döneminde girmek için Üniversitemize başvurusunu yapmış olan ve 16 Mart 2020 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi tarafından yapılan yazılı sınavlara girmiş bulunan adayların yazılı sınavları geçerli olup,  COVID-19 pandemisi nedeniyle ertelenen sözlü sınav hakları saklı tutulmuştur. Bu nedenle, bahsi geçen adaylar, 2020 Ekim ayı içerisinde yapılacak olan İlmi Hüviyet Tespiti Sınavının sözlü kısmına, yeni bir sınav başvurusu yapmalarına gerek kalmaksızın girebileceklerdir. Ancak, bu adayların 14-30 Eylül 2020 tarihleri arasında iso@metu.edu.tr adresine e-posta göndererek sözlü sınava katılıp katılmayacakları ile ilgili bildirimde bulunmaları gerekmektedir.

**Sınavın tüm süreci Türkçe olacaktır. Arzu eden adaylar Sözlü Sınav için “Tercüman” getirebilirler.

*** Sınava mazereti nedeniyle giremeyecek/girmeyen adaylar başvuru ücretinin iadesi için başvuru yapabilirler. Ödeme iadesi için başvuru yapacak olan adayların, ilan edilen İlmi Hüviyet Tespiti Sınavı başvuru tarihinden itibaren başlamak üzere en geç sözlü sınavın bitiş tarihinden itibaren 7 gün içerisinde; ilan sayfasında yer alan Dilekçe ile Ödeme İadesi Başvuru Formunu ve Banka Dekontunu iso@metu.edu.tr adresine e-posta yoluyla iletmesi gerekmektedir. Sınava giren adayların başvuru ücreti iadesi yapılmaz.

10/09/2020 - 14:51