Sevgili Öğrencilerimiz,

Sizlerden 2021-2022 Akademik Takvimimizde belirtilen tarihlerin öne alınması yönünde güncellemeler yapılması ile ilgili talepler almaktayız. Tüm taleplerin değerlendirilmesi sonrasında, akademik süreçlerimiz ile ilgili yanlış anlama ve yorumlama ihtimallerini ortadan kaldırmak amacıyla sizlere akademik takvimlerimizin hazırlanması ile ilgili genel bir bilgilendirme ve gelen talepler konusunda açıklama yapma gerekliliği duymaktayız.

Bir akademik dönem ortalama olarak 18 hafta sürmektedir. Bahsedilen 18 haftalık dönem aşağıda belirtilen içerikten oluşmaktadır:

  * 14 Hafta (70 İş Günü): Derslerin Başlaması ve Derslerin Kesilmesi (İlgili dönem içindeki resmi tatillerin durumuna göre değişebilir)

  * 2 Hafta: Dönem sonu sınavları

  * 1 Hafta: Not Girişleri

  * 1 Hafta: Incomplete ve Maddi Hata Not Girişleri

Akademik takvimlerimizde yer alan dönem süreçlerimiz COVID-19 pandemisi gibi istisnai dönemler dışında aynı şekilde ve olması gereken süreler temelinde düzenlenmektedir. Pandemi döneminde, sizlerle daha önceki duyurularımızda da paylaştığımız ve akademik takvimimize yansıttığımız aşağıda bahsedilen istisnai uygulamalar yapılmıştır:

  * 2019-2020 Bahar Dönemi'nin sonuna 4 haftalık yoğunlaştırılmış uzaktan öğretim dönemi eklenmiştir.

 * 2019-2020 Yaz Dönemi'nde Pandemi nedeni ile stajlarını yapamayan öğrencilerimizin staj yapabilmelerine imkan tanımak için 2020-2021 Güz Dönemi ile Bahar Dönemi arasındaki süre uzatılmak durumunda kalınmış ve 4 hafta olarak belirlenmiştir.

Akademik süreçlerimizin uzunluğunu doğal olarak etkileyen bu düzenlemelere ilaveten, bildiğiniz gibi Üniversitemizde öğrencilerimize hem yaz okulu imkanı sağlanmakta hem de mezuniyet durumundaki öğrencilere bütünleme hakkı verilmektedir. Öğrencilerimizin pandemi döneminde de bu imkanlardan faydalanmalarını sürdürmek amaçlanmış ve akademik takvim çalışmalarımız bu temelde yürütülmüştür. Yaz okulu derslerine kayıt, derslerin başlangıç, bitiş ve notlandırma zamanları; bütünleme başvuru ve notlandırma süreleri de akademik takvimlerimizde yönetmeliklerce belirlenmiş süreler çerçevesinde yer almak durumundadır.

Akademik takvimlerimizde dönemler veya süreçler arasında 1 ya da 2 hafta olarak görülen aralıklar yer alabilmektedir. Bu süreler kapsamında, önceki dönemin tüm süreçleri tamamlandıktan sonra ve takip eden dönem başlamadan önce idari birimlerimiz tarafından yapılması gereken, yoğun çalışmalar gerektiren düzenlemeler ve işlemler yer almaktadır.

Özellikle belirtmek isteriz ki tüm eğitim öğretim süreçlerimizi ve akademik takvimlerimizi Üniversitemiz kapsamında farklı ihtiyaçlara cevap verebilecek ortak noktalar bulmaya çalışarak, tüm olanaklarımızı değerlendirerek ve yaşadığımız zorlu dönemlerin özellikle siz öğrencilerimiz üzerindeki etkilerini mümkün olduğunca azaltmayı amaçlayarak oluşturmaktayız. 2021-2022 Akademik Takvimimiz düzenlenirken de aynı temelde hareket edilmiş, süreç içerisinde akademik birimlerimizden ve siz öğrencilerimizden gelen tüm talepler değerlendirilmiştir. Bu süreçler sonucunda 2021-2022 Akademik Takvimimiz eğitim öğretim süreçlerimize yansıtılması mümkün olan her türlü geri bildirim dikkate alınarak hazırlanmış ve sizlerle paylaşılmıştır.

Sizlerle detaylarıyla paylaştığımız bu bilgiler temelinde, içinde bulunduğumuz dönemde, güncel Akademik Takvimimizde yer alan 2021-2022 Güz Dönemi'ne ilişkin düzenlemelerde herhangi bir değişiklik yapılması planlanmamaktadır. Ancak yukarıda belirtilen temel uygulama usul, esaslarımız ve pandemi ile ilgili düzenlemeler sonucunda oluşan dönem başlangıç ve bitiş zamanlarının ileri tarihlere yerleştirilmesi durumunun, takip eden dönemler için ortadan kaldırılması yönündeki çalışmalarımız devam etmektedir.

 

Sağlıklı günler ve iyi tatiller dileriz.

 

Sevgilerimizle.

 

Rektörlük


Printer Friendly, PDF & Email
Son Güncelleme:
27/07/2021 - 08:35