Sevgili Öğrencilerimiz,

 

Sizlerden bir süredir Diploma Töreni ile ilgili çeşitli sorular ve yorumlar almaktayız. Siz öğrencilerimiz, aileleriniz ve bizler için, yıllar süren yoğun çabalarınızın karşılığını aldığınızın göstergesi olan ve dolayısıyla büyük bir anlam taşıyan Diploma Töreni oldukça değerli ve anlamlıdır. Mezun olacak öğrencilerimizin eğitim öğretim hayatlarının en önemli ve anlamlı günlerinden biri olan Diploma Töreni ile ilgili değerlendirmeler yapılırken, içinde bulunduğumuz tüm koşul ve durumların mezunlarımızın, ailelerinin ve mensuplarımızın sağlığının ve güvenliğinin öncelik tutularak yapıldığını özellikle belirtmek isterim.

Bu çerçevede, 2020-2021 Akademik Yılı Diploma Töreni için çeşitli alternatif çözümler değerlendirilmiş; sosyal mesafe, maske kullanımı, hijyen kurallarına uyum gibi kritik tedbirler alınarak ilgili bölümlerin açık alanlarında 6-10 Eylül 2021 tarihleri arasında farklı gruplar halinde planlanacak şekilde bir program yapılabileceği sonucuna varılmıştır. Bu planlamaya göre ilk gün sabah derece alan öğrencilerimiz için bir tören yapılabilecek, takip eden 9 yarım günün programı ise her bir grupta mezuniyete hak kazanmış ortalama 350 öğrencimiz olacak şekilde düzenlenebilecektir. Ancak, içinde bulunduğumuz durumda halen etkilerini devam ettiren COVID-19 pandemisinin belirsizliği nedeniyle, bu konudaki nihai kararı ve ilgili düzenlemelerin detaylarını sizlerle 1 Eylül 2021 tarihinde paylaşabileceğiz.

Diploma Töreni hakkındaki gelişmelerden bağımsız olarak, yeni mezunlarımız talep ettikleri takdirde diplomalarını daha erken bir tarihte alabileceklerdir. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığımızın akademik birimlerimizle koordinasyon içinde yapacağı düzenlemelerle, mezuniyete hak kazanmalarının ardından, öğrencilerimizin 4 Ağustos 2021 tarihi itibariyle Bölüm Başkanlıklarından diplomalarını sorunsuz bir şekilde almaları sağlanacaktır.

 

Sağlıklı günler ve başarılar dilerim.

Sevgilerimle.

Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök

Rektör


Printer Friendly, PDF & Email
Son Güncelleme:
18/06/2021 - 18:08