Sevgili Öğrencilerimiz,

Bilindiği gibi, Üniversitemizde 28 Haziran 2020 tarihinde yapılması planlanan 2019-2020 Diploma Töreni COVID-19 Pandemisi nedeniyle yapılamamıştır. Bu durum, öğrencilerimizin diplomalarını almaları konusunda yeni bir düzenleme yapılmasını gerektirmiştir. Bu kapsamda, içinde bulunduğumuz dönemin şartları düşünülerek, öğrencilerimizin diplomalarını tek bir merkezden değil, kendi Bölüm Başkanlıklarından almalarına karar verilmiştir.

Diploma dağıtımı sürecine ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda sunulmuştur;

2019-2020 Bahar Dönemi not sisteminde öğrencilere kredili dersleri için harf notunu veya geçti/kaldı notunu tercih etme imkanı sağlanmış; bu tercihleri için iki farklı zaman aralığı belirlenmiştir. Diplomalar da bu temelde, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından iki farklı zaman aralığında Bölüm Başkanlıklarına teslim edilecektir.

2019-2020 Akademik Yılı Bahar Döneminin “Uzaktan Öğretim Dönemi” notları 08 Temmuz 2020 tarihinde ilan edilmiş olup, bu dönem sonu için 13-17 Temmuz 2020 tarihleri arasında harf notu veya geçti/kaldı notu tercih süreci tamamlanmıştır. Bu sürecin sonunda mezun olan ve kayıt sildirme işlemlerini tamamlamış olan öğrencilerimiz ile 2019-2020 Güz Dönemi sonunda mezun olan öğrencilerimiz diplomalarını 28 Temmuz 2020 tarihinden sonra mezun oldukları Bölüm Başkanlıklarından alabileceklerdir.

2019-2020 Akademik Yılı Bahar Döneminin “Yoğunlaştırılmış Uzaktan Öğretim Dönemi” notları 04 Ağustos 2020 tarihinde ilan edilecek olup,  06-09 Ağustos 2020 tarihleri arasında henüz tercih belirtmemiş olan öğrencilerimiz harf notu veya geçti/kaldı notu tercih işlemlerini yapabileceklerdir. Bu sürecin sonunda mezuniyet hakkı kazanan ve kayıt sildirme işlemlerini tamamlamış olan öğrencilerimiz diplomalarını 18 Ağustos 2020 tarihinden sonra mezun oldukları Bölüm Başkanlıklarından alabileceklerdir.

Diplomaların öğrencilere dağıtımı imza karşılığında yapılacak olup, ilgili süreçler Bölüm Başkanlıkları tarafından yürütülecektir.

“Uzaktan Öğretim Dönemi” sonunda diplomasını alabilecek mezunlarımızın, 28 Temmuz 2020 tarihinden önce; “Yoğunlaştırılmış Uzaktan Öğretim Dönemi” sonunda diplomasını alabilecek mezunlarımızın ise 18 Ağustos 2020 tarihinden önce OİBS 269 no’lu programdan kayıt sildirme işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.

2019-2020 Akademik Yılı “Uzaktan Öğretim Yaz Okulu” sonunda mezun olan öğrencilerimiz diplomalarını Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından alabileceklerdir.

Mezunlarımızı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

24/07/2020 - 17:01