Transkript Almak için Yapılması Gerekenler

• Kayıtlı öğrenciler için bir yarıyılda beş adet transkript ücretsizdir. Beş adetten sonra adet başına 7 TL ücret ödenmesi gerekmektedir.
  • Halihazırda üniversite öğrencisi olmayan kişilerin (ayrılma, mezun vb.) adet başına 7 TL (yurt dışına gönderim için 10 Dolar) transkript ücreti ödemesi gerekir. Mezun ve ilişiği kesilmiş olanlar transkript başvuru formuna banka dekontlarını eklemelidir. Başvuru Formu çıktı halinde de ÖİDB'ye iletilebilir.

• Yurt içine gönderilmesi istenen transkript ücretleri TL hesabına, yurt dışına gönderilmesi istenen transkript ücreti dolar hesabına yatırılmalıdır. Havale ücreti öğrenciye aittir.
  • Yurt içi ve yurt dışına gönderilmesi istenen transkript ücretleri için tıklayınız.
  • Transcript ücretleri için ilgili banka hesap numaraları için tıklayınız

• Ödeme dekontunu, ÖİDB’nin web sitesinde Formlar sayfasındaki transkript başvuru formunda yer alan "Banka Dekontu Yükle" yerine yükleyiniz. Öğrenciliği devam etmeyenlerin dekontları başvuru formuna eklenmediği takdirde transkriptleri hazırlanmayacaktır!

• Transkriptler posta adresine, ÖİDB tarafından postalanabilir veya kapalı zarf içinde elden alınarak öğrenci tarafından da postalanabilir.

• Transkriptler başvuru yaptıktan bir gün sonra ÖİDB'den alınabilir. Transkript, kişinin kendisi ya da kişinin imzalı dilekçesi ile yetki verdiği kişi tarafından alınabilir. Kişinin belirttiği adrese de normal posta ile postalanabilir.

• Yurt dışındaki bir adrese ÖİDB tarafından gönderilen transkriptler mevzuat gereği "PTT yolu ile" ve "normal posta" olarak gönderilmektedir. Zaman kısıtı bulunan kişilerin bu hususu dikkate almaları önerilir.

• Yurt dışındaki bir Üniversiteye mail adresinin iletilmesi durumunda transkript belgesi taranarak pdf olarak gönderilebilir.

Transkript başvuru formu için lütfen Formlar sayfasını ziyaret ediniz.

Güncelleme Tarihi: 24.04.2017