Transkript Almak için Yapılması Gerekenler

• Kayıtlı öğrenciler için bir yarıyılda beş adet transkript ücretsizdir. Beş adetten sonra adet başına 7 TL ücret ödenmesi gerekmektedir.
  • Halihazırda üniversite öğrencisi olmayan kişilerin (ayrılma, mezun vb.) adet başına 7 TL (yurt dışına gönderim için 10 Dolar) transkript ücreti ödemesi gerekir. Mezun ve ilişiği kesilmiş olanlar transkript başvuru formuna banka dekontlarını eklemelidir. Başvuru Formu çıktı halinde de ÖİDB'ye iletilebilir.

• Yurt içine gönderilmesi istenen transkript ücretleri TL hesabına, yurt dışına gönderilmesi istenen transkript ücreti dolar hesabına yatırılmalıdır. Havale ücreti öğrenciye aittir.
  • Yurt içi ve yurt dışına gönderilmesi istenen transkript ücretleri için tıklayınız.
  • Transcript ücretleri için ilgili banka hesap numaraları için tıklayınız

• Ödeme dekontunu, ÖİDB’nin web sitesinde Formlar sayfasındaki transkript başvuru formunda yer alan "Banka Dekontu Yükle" yerine yükleyiniz. Öğrenciliği devam etmeyenlerin dekontları başvuru formuna eklenmediği takdirde transkriptleri hazırlanmayacaktır!

• Transkriptler posta adresine, ÖİDB tarafından postalanabilir veya kapalı zarf içinde elden alınarak öğrenci tarafından da postalanabilir.

• Transkriptler başvuru yaptıktan bir gün sonra ÖİDB'den alınabilir. Transkript, kişinin kendisi ya da kişinin imzalı dilekçesi ile yetki verdiği kişi tarafından alınabilir. Kişinin belirttiği adrese de normal posta ile postalanabilir.

• Yurt dışındaki bir adrese ÖİDB tarafından gönderilen transkriptler mevzuat gereği "PTT yolu ile" ve "normal posta" olarak gönderilmektedir. Zaman kısıtı bulunan kişilerin bu hususu dikkate almaları önerilir.

Transkript başvuru formu için lütfen Formlar sayfasını ziyaret ediniz.

Güncelleme Tarihi: 24.04.2017