2547 sayılı Kanun’un 44 (c) maddesi kapsamında azami eğitim öğretim süresi dolan Lisans öğrencileri ile ilgili Orta Doğu Teknik Üniversitesi Senatosu’nun belirlediği Uygulama Usul ve Esasları uyarınca;

A) Azami Eğitim Öğretim Süresi Sonunda Ek Sınav Başvurusu yapmak isteyen Lisans öğrencileri;

2021-2022 Güz dönemi sonunda azami eğitim öğretim süresi dolan lisans öğrencilerimiz 21 - 25 Mart 2022 tarihleri arasında kayıtlı oldukları Bölüm Başkanlıklarına 1. ek sınav hakkını kullanacağı dersi/dersleri içeren FORM 1 ile başvurmaları gerekmektedir. Belirtilen tarih aralığında ek sınav hakkını kullanmak için başvuru yapmamış olan öğrenciler bu tarihler dışında kalan zamanlarda hiçbir şekilde başvuruda bulunamayacaktır.

  • FORM 1 (Azami Eğitim Öğretim Süresi Sonu Ek Sınav Başvurusu yapmak isteyen lisans öğrencileri için başvuru formu)
  • Ek Sınav Takvimine buradan ulaşabilirsiniz.
  • Uygulamalı dersi olan lisans öğrencilerinin C Maddesinde  belirtilen koşulları da takip etmeleri gerekmektedir.

 

B) Azami Eğitim Öğretim Süresi Sonunda Ek Sınavları Almadan 2 ila 5 dersi kalan ve 4 Dönem Ek Süre Hakkından Faydalanmak İsteyen Lisans Öğrencileri;

2021-2022 Güz dönemi sonunda azami eğitim öğretim süresi dolan ek sınavları almadan 2 ila 5 dersi kalan ve 4 Dönem ek süre hakkından faydalanmak isteyen Lisans öğrencilerinin 11 Mart 2022 tarihine kadar Akademik Danışman ve Bölüm Başkanı onayını aldıktan sonra Evrak ve Arşiv Müdürlüğünden evrak kayıt numarası alarak Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına FORM 2 ile başvurmaları gerekmektedir.

Ek süre hakkından faydalanan öğrenciler ilgili döneme ait katkı payını/öğrenim ücretini ödemek ve dönem kaydını yaptırmak zorundadır. Bu öğrenciler, öğrencilik haklarından yararlanır.

2 ila 5 dersi kalan lisans öğrencileri isterlerse ek süre almadan FORM 1’i doldurarak ek sınav hakkından faydalanabilirler.

  • FORM 2 (Azami Eğitim Öğretim Süresi Sonunda Ek Sınavları Almadan 2 ila 5 dersi kalan ve 4 Dönem Ek Süre Hakkında Faydalanmak İsteyen Lisans Öğrencileri için Başvuru Formu)

 

C) Azami Eğitim Öğretim Süresi Sonunda Uygulamalı Dersler için Bir Defaya Mahsus Devam Hakkından Faydalanmak İsteyen Lisans Öğrencileri;

Azami Eğitim Öğretim Süresi Sonunda uygulamalı dersler için bir defaya mahsus devam hakkından faydalanmak isteyen Lisans öğrencilerinin 11 Mart 2022 tarihine kadar Akademik Danışman ve Bölüm Başkanı onayı aldıktan sonra Evrak ve Arşiv Müdürlüğünden evrak kayıt numarası alarak Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına FORM 3 ile başvurmaları gerekmektedir.

Uygulamalı dersler için bir defaya mahsus devam hakkından faydalanan öğrenciler ilgili döneme ait katkı payını/öğrenim ücretini ödemek zorundadır. Bu öğrenciler, öğrencilik haklarından yararlanır.

  • FORM 3 (Azami Eğitim Öğretim Süresi Sonunda uygulamalı dersler için bir defaya mahsus devam hakkından faydalanmak isteyen lisans öğrencileri için Başvuru Formu)

 

AÇIKLAMA:

* Form 2 ve/veya Form 3 ile 11 Mart 2022 tarihine kadar Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvuran öğrenciler Ders Ekleme- Bırakma ve Danışman onayları olan 14-18 Mart 2022 tarihinde kayıt sistemine girerek ders kayıtlarını yaptırıp danışman onayı alabileceklerdir.

* Azami Süreler Sonunda Mezuniyet Koşullarını Sağlayamayan Lisans Öğrencileri Hakkında ODTÜ Senatosu’nun 2547 Sayılı Kanun’un 44 (c) Maddesine Göre Belirlediği Uygulama Usul ve Esaslarına buradan ulaşabilirsiniz.


Printer Friendly, PDF & Email
Son Güncelleme:
02/03/2022 - 10:12