Dersten çekilme başvuruları (öğrenciler için)

 6-12 Nisan 2020   (23.59’a kadar)

Danışman Onayları

 6-13 Nisan 2020  (23.59’a kadar)

 

Öğrencilerin  dersten  çekilme işlemini  yapmadan  önce  danışmanları  ile   görüşmeleri gerekmektedir.

Dersten çekilmek isteyen öğrenciler, https://student.metu.edu.tr adresinde yer alan Dersten Çekilme Başvurusu linki ile dersten çekilme başvurularını yapacaktır. Öğrenci bir dersten çekilme başvurusunu yaptıktan sonra (danışman onayı alınsa dahi) dersten çekilme süresi içinde vazgeçerek başka bir dersten çekilmek istediğinde, program önceki derse ait çekilme işlemini iptal ederek öğrenciye ve danışmana e-posta gönderecektir. Bu durumda öğrencinin son çekilme başvurusu için onay verilmesi gerekecektir. Öğrencilerin dersten çekilme başvuruları için danışman onayı verilip/verilmediğini başvuruyu yaptıkları programdan izlemeleri gerekir.

Danışmanlar, https://sis.metu.edu.tr/ programı vasıtası ile onay işlemlerini yapacaklardır. Öğrenciler dersten çekilme işlemini yaptığında danışmana ve dersi veren öğretim elemanına e-posta gönderilecektir. Danışmanlar dersten çekilme işlemine onay vermek istemiyorsa başvuruya RET vermelidir. Onay veya ret işleminden sonra öğrenciye ve danışmana e-posta gönderilecektir.

Dersi veren öğretim üyeleri ve görevlileri dersten çekilme onayı vermeyecektir.

Dersten çekilme işlemi danışman onayları için verilen süre sona  erdikten sonra sistemde öğrencilerin  üzerine (W) olarak atılacaktır. Atılma işlemi yapıldıktan sonra ODTÜClass’ta da işlem tamamlanmış olacaktır.

Danışmanlar, 4. sınıf öğrencilerine onay verirken mezuniyet durumlarını inceledikten sonra öğrencinin mezuniyeti söz konusu değilse dersten çekilme işlemi için onay vermelidir. Mezuniyet durumunda olan öğrenciye onay verilirse öğrenci ilgili yönetmeliğe göre mezun olamayacaktır.

Yönetmelikte yer alan dersten çekilme kuralları hakkında bilgi almak için aşağıdaki web sayfasını ziyaret edebilirsiniz. 

http://oidb.metu.edu.tr/dersten-cekilme.

 


Printer Friendly, PDF & Email
Son Güncelleme:
26/03/2020 - 09:53