Üniversiteye kayıt işlemleri internet üzerinden yapılacağından öğrencilerimizin sadece kayıt işlemi için kampüse gelmelerine gerek kalmayacaktır. Kayıt işlemi için herhangi bir belge sunulmayacaktır.

  • Kayıt işleminizi 1- 5 Ekim 2018 tarihleri arasında https://osyskayit.metu.edu.tr internet adresinde yer alan ODTÜ 2018 ÖSYS Kayıt Programı üzerinden tamamlayabilirsiniz. Kayıt işlemini tamamlayan öğrencilerin aşağıdaki işlemleri tamamlaması gerekmektedir.

ODTÜ Sistemine Bilgi Girişi

1-5 Ekim 2018 tarihleri arasında https://osyskayit.metu.edu.tr internet adresine girerek; aşağıda belirtilen bilgi girişlerini yapacaktır. Bu işlemi yapmayan öğrencilerimiz kayıt işlemlerini tamamlamış sayılmayacaklardır.

Programda zorunlu olarak doldurulması gereken KİŞİSEL BİLGİLERİNİZİ giriniz.

  • ODTÜ’de eğitim öğretim dili İngilizcedir. Bu nedenle tüm öğrencilerin İngilizce yeterliklerini belgelemesi gerekir. Üniversitemize ek yerleştirme ile kayıt olan öğrenciler 11 Ekim 2018 Perşembe günü Temel İngilizce Bölümü Seviye Tespit ve Yerleştirme Sınavına girecektir. İngilizce Hazırlık sınıfından muaf olmak isteyen öğrenciler 8 Ekim 2018 Pazartesi  tarihinde yapılacak İngilizce Yeterlilik Sınavına gireceklerdir. Her iki sınavdan sadece birisi tercih edilecektir.

Ayrıca Üniversite Senatosu tarafından belirlenen uluslararası eşdeğerliklere ait bilgiye buradan ulaşılabilir.  

  • ODTÜ kampüsünde yer alan yurtlarda kalmak isteyen öğrenciler YURT BAŞVURULARI  için ODTÜ Yurtlar Müdürlüğü’nün http://yurtlar.metu.edu.tr/ web adresinde yer alan bilgileri inceleyerek Yurtlar Müdürlüğüne başvurularını yapabilirler.
  • ODTÜ Burs ve Yardım Komitesinin organizasyonunda dağıtılan burslardan yararlanmak isteyen öğrenciler http://oidb.metu.edu.tr/ web adresinde BURS VE YARDIM başlığı altında yer alan bilgileri inceleyerek Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Burs Ofisine başvurularını yapabilirler. 

Öğrenci Kimlik Kartları

Yukarıda belirtilen işlemleri tamamlayan öğrencilerimiz http://oidb.metu.edu.tr/tr/ogrenci-kimlik-kartlari web adresinde yer alan açıklamaları okuduktan sonra https://portal.metu.edu.tr/group/sayfa/akillikartbilgi programı üzerinden  başvurusu yapacaktır. Başvuru sayfasından kimlik kartınız hazır olarak göründüğünde öğrenci işleri büromuzdan alabilirsiniz.


Printer Friendly, PDF & Email
Son Güncelleme:
25/02/2019 - 16:28