Lisansüstü Programlara Yeni Kabul Edilen Uluslararası Öğrencilerin Üniversiteye Kayıtları

ÖNEMLİ TARİHLER

18-22 Eylül 2017

Lisansüstü Programlara Kabul Edilen Öğrencilerin Ön Kayit Işlemleri

27 - 29 Eylül 2017

Etkileşimli Kayıtlar ve Danışman Onayları

29 Eylül 2017

Öğrenci Katkı Paylarının Ödenmesi İçin Son Gün

6 Ekim 2017

Kayıt için son gün (evrak teslimi)

9-13 Ekim 2017

Ders Ekleme-Bırakma ve Danışman Onayları*

*Geçerli mazereti olan öğrenciler en geç 13 Ekim 2017 tarihine kadar kayıt yaptırabilecektir.

KAYIT YERİ

Fizik Üçlü Amfi

ÖNEMLİ BİLGİLER

Öğrenci numaranızı buradan öğrenebilirsiniz.

Daha önce ODTÜ'de bir programda kayıtlı olup mezun olduysanız, kayıtlardan önce, önceki programdan kaydınızı sildirmeniz gerekmektedir. Kayıt sildirme ile ilgili bilgi almak için lütfen "Kayıt Sildirme" sayfasını inceleyiniz.

Katkı payı hakkında bilgi almak için "Ödemeler" sayfasını inceleyiniz.

GEREKLİ BELGELER

1. Lisansüstü Uluslararası Öğrenci Kayıt Formu (Formlar sayfasından temin edilebilir.)
  2. Öğrenim ücreti/katkı payı dekontu
  3. Orijinal Lisans/Yüksek Lisans diploması ve kopyaları
  4. Lisans/Yüksek Lisans diplomasının çevirisinin orijinali ve kopyaları (İngilizce veya Türkçe değilse)
  5. Orijinal transkript ve kopyası (ODTÜ mezunları hariç)
  6. Orijinal transkript çevirisi ve kopyası(İngilizce veya Türkçe değilse)
  7. Orijinal ALES/GRE/GMAT belgesi ve kopyası (ALES, GRE ya da GMAT sunan öğrencilerin, sonuçlarının doğrulanabilmesi amacıyla kayıt esnasında sınav sonucunu görebildikleri ilgili sisteme ait kullanıcı kodu ve şifrelerini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.)
  8. Orijinal İngilizce Yeterlik Belgesi ve kopyası (ODTÜ İngilizce Yeterlik sınavına girmiş olan öğrenciler sonuçlarını https://oibs2.metu.edu.tr/~oibs/Epe_Results/ adresinden edinebilir. TOEFL ya da IELTS sunan öğrencilerin sonuçlarının doğrulanabilmesi amacıyla kayıt esnasında sınav sonucunu görebildikleri ilgili sisteme ait kullanıcı kodu ve şifrelerini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.)
  9. Orijinal Pasaport ve fotokopisi (kişisel bilgiler sayfası, vize sayfası ve Türkiye'ye giriş tarihini gösteren sayfa fotokopisi) / Orijinal oturma izni belgesi ve fotokopisi
  10. 4 adet biometrik fotoğraf (Fotoğraflar renkli, 4.5x6 cm ebatlarında, son 6 ay içerisinde çekilmiş şu anki görünümünüzü yansıtacak şekilde olmalıdır. Fotokopiler kabul edilmez.
  11. Üniversteyi yurt dışında tamamlayan yabancı uyruklu öğrenciler için YÖK'ten alınacak tanınma belgesi
  12. Üniversteyi yurt dışında tamamlayan TC uyruklu öğrenciler için YÖK'ten alınacak denklik belgesi

Uluslararası Öğrenci Ofisi, Rektörlük Binası, No: Z-18, Giriş Kat

Telefon     : 0 (312) 210 41 81 / 34 14  / 71 71 / 71 89