Öğrenci işleri faaliyetleri,

• üniversitenin kurulduğu 1956 yılını takip eden ilk birkaç yıl, üniversitenin mekan olarak kullandığı TBMM barakalarında,
  • 1963 yılında kampusa taşınıldığında halen Arkeoloji Müzesi olarak kullanılan binada,
  • daha sonra İktisadi İdari Bilimler Fakültesi binasında,
  • ve en son halen bulunduğu Rektörlük önündeki binasında

sürdürülmüştür.

Eski adı ile ”Kayıt ve Kabul İşleri Müdürlüğü” şimdiki adı ile ”Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı”nın kuruluşundan bu yana görev yapan yöneticileri:

Bonnie L. Sion            Assistant Registrar                  1957-1960

E. H. K. Dibden           Registrar                                 1961-1962

Pervin Adataş              Assistant Registrar                  1962-1963

Güler Gönlübol           Assistant Registrar                   1962-1963

Doğan İllez                  Registrar                                  1963-1968

Turan Baskan             Registrar                                   1968-1989

Zerrin Koyunsağan    Registrar                                    1990-1997

Nesrin Ünsal              Registrar                                    1998- 2015

Sema Karaca             Registrar                                    2016 - halen devam etmektedir.

1956 yılında 1 bölüm (Mimarlık) ve 50 öğrenci ile eğitim öğretime başlamış olan üniversitemizde bugün, 3 kampusta (Ankara, İçel-Erdemli, Kuzey Kıbrıs), 5 fakülte, 5 enstitü, 2 yüksekokulda eğitim öğretim yapılmaktadır. Öğrenci sayımız 26.000’i geçmiştir.

1956 yılında 1 personel ile hizmete başlayan Öğrenci İşleri’nde (Ankara kampusunda) bugün 50 civarında personel görev yapmaktadır.

Öğrenci işleri, Kuzey Kıbrıs kampusu hariç olmak üzere tek elden merkezi olarak yürütülmektedir.

Tarih sayfalarından…

• Halen arşivlerimizde muhafaza edilmekte olan notlar, öğretim elemanları tarafından tek tek elde ciltli defterlere işlenirmiş.
  • Öğrencilerden transkript, kimlik vb. ücretler yerine damga pulu alınırmış.
  • Dört kopya olarak basılan karneler çalışanlar tarafından giyotin benzeri aletlerle kesilirmiş.
  • Öğrencilerin not ortalamaları FACIT makinalarla hesaplanırmış.
  • Halen ODTÜ Teknoloji Müzesinde sergilenen mekanik daktilolar kullanılırmış.
  • Transkriptler satır satır yazılır, kontrol edilir, aslı dosyada saklanır ve istendiğinde kopyası verilirmiş.
  • Öğrenci kimlikleri için fotoğraflar tek tek elde kesilir, yapıştırılırmış.