Yatay Geçiş Duyurusu

21-28 Ocak 2019

Yatay geçiş başvuruları

15 Şubat 2019

Yatay geçiş başvuru sonuçlarının ilanı

18-22 Şubat 2019

Yatay geçişi kabul edilen öğrencilerin kayıtları(Ders Ekleme- Bırakma Danışman Onayları)

Yatay geçişler “Yüksek Öğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Ana Dal, Yan Dal İle Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” ile “Orta Doğu Teknik Üniversitesi Önlisans ve Lisans Programları Yatay Geçiş Yönergesi” hükümleri çerçevesinde yapılır.

Yükseköğretim Kurulu’nca denkliği tanınan ve eşdeğer yükseköğretim kurumları arasında geçiş yapılır.

Kontenjan türleri, kontenjan türleri kapsamında başvuru koşulları, ÖSYS ve eşdeğeri puanlara ilişkin koşullar Orta Doğu Teknik Üniversitesi Önlisans ve Lisans Programları Yatay Geçiş Yönergesi’nde belirtilmiş olup yönergeye aşağıdaki web adresinden ulaşılabilir.

BAŞVURU SÜRECİ

Başvurular elektronik ortamda yapılacaktır.

Programlara başvuru yapmak isteyen  öğrenciler aşağıdaki adreste yer alan yatay geçiş başvuru formunu dolduracaktır.

Öğrenciler, ekranda listelenen yatay geçiş programları içinden tercihlerini (tercih sırası belirterek) işaretleyecektir. En fazla 5 program tercihi yapılabilir.

Bahar dönemi başvurularında ODTÜ içi ve ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü öğrencileri başvuru yapabilir. Diğer Yükseköğretim kurumlarında kayıtlı öğrenciler Sonbahar döneminde başvuru yapabilir.

GEREKLİ BELGELER

ODTÜ Öğrencileri

• ODTÜ Ankara Kampüsü öğrencileri başvuru için ÖİDB’ ye herhangi bir evrak (transkript vb.) sunmayacaktır.

Kuzey Kıbrıs Kampüsün' den Başvuran Öğrencilerin aşağıdaki belgeleri sunmaları gerekmektedir.

• Not belgesi: Öğrencinin ayrılacağı kurumdan alacağı izlediği bütün dersleri, bu derslerden aldığı notları ve genel not ortalamasını gösteren not belgesi (transkript). Fotokopi kabul edilmez.

• ÖSYS veya eşdeğeri sınav sonuç belgesi: Öğrencinin üniversitesine kabulünde sunduğu sınav sonuç belgesi (öğrenimlerini yurt dışında gören TC/KKTC uyruklu öğrenciler için yukarıda belirtilen koşullarla)

• Üniversite kataloğu fotokopisi: Üniversite kataloğunda yer alan; öğrencinin kayıtlı olduğu bölüme ve öğrencinin tamamlamış olduğu sınıflara ait ders müfredatı ile ders içeriklerini gösteren sayfaların onaylı fotokopisi

• Nüfus Cüzdanı Fotokopisi / Pasaport Fotokopisi

ÖN DEĞERLENDİRME VE DEĞERLENDİRME SONUÇLARININ İLANI

Öndeğerlendirme sonucunda, başvuru koşullarını sağlamadığı için başvurusu değerlendirmeye alınmayan ODTÜ öğrencilerine e-posta yolu ile bilgi iletilecek, ayrıca başvuru durumları on-line başvuru sayfasından takip edilebilecektir.

Öndeğerlendirme veya değerlendirme aşamasında başvurusu kabul edilmeyen adaylara başvuru evrakı iade edilmez.

Başvuru koşullarını sağlayan ve başvuruları ilgili yönetim kurulları tarafından değerlendirilen adaylardan başvurusu kabul edilenlerin listesi http://oidb.metu.edu.tr/butun-duyurular  web adresinde duyurulur.

İNTİBAK İŞLEMLERİ

ODTÜ içi yatay geçişlerde öğrencilerin önceki programlarında aldıkları dersler ve notlar öğrencilerin yeni programlarındaki not ortalamalarında (program dışı sayılan dersler hariç) ve not belgelerinde yer alır. Farklı kodla alınmış olan dersler için eşdeğerlik işlemleri (intibak) yapılır.

AZAMİ SÜRE

Yatay geçiş ile kurum/ bölüm değiştiren öğrencilerin önceki kurumlarında/ programlarında harcamış oldukları süreler azami öğrenim süresi hesabına katılır.

KATKI PAYI ÖDEMELERİ

Yatay geçişi kabul edilen öğrencilerin katkı payı/öğrenim ücreti ödemelerine ilişkin bilgilere aşağıdaki adresten ulaşılabilir.

Güncelleme Tarihi: 11.12.2018