ÖNEMLİ TARİHLER

Kayıt Saatleri : 09.00 - 12.15  13.30 - 17.15
Kayıt Yeri : Uluslararası Öğrenci Ofisi, Rektörlük Giriş Kat

ÖNEMLİ BİLGİLER

Daha önce ODTÜ'de bir programda kayıtlı olup mezun olduysanız, kayıtlardan önce, önceki programdan kaydınızı sildirmeniz gerekmektedir. Kayıt sildirme ile ilgili bilgi almak için lütfen "Kayıt Sildirme" sayfasını inceleyiniz.

Katkı payı hakkında bilgi almak için "Ödemeler" sayfasını inceleyiniz.

GEREKLİ BELGELER

1. Lisansüstü Uluslararası Öğrenci Kayıt Formu (Bu form, kayıt işlemi sırasında öğrenciye verilecektir.)
  2. Öğrenim ücreti/katkı payı dekontu
  3. Orijinal Lisans/Yüksek Lisans diploması ve kopyaları
  4. Lisans/Yüksek Lisans diplomasının çevirisinin orijinali ve kopyaları (İngilizce veya Türkçe değilse)
  5. Orijinal transkript ve kopyası (ODTÜ mezunları hariç)
  6. Orijinal transkript çevirisi ve kopyası(İngilizce veya Türkçe değilse)
  7. Orijinal ALES/GRE/GMAT belgesi ve kopyası (ALES, GRE ya da GMAT sunan öğrencilerin, sonuçlarının doğrulanabilmesi amacıyla kayıt esnasında sınav sonucunu görebildikleri ilgili sisteme ait kullanıcı kodu ve şifrelerini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.)
  8. İngilizce Yeterlik Belgesi (ODTÜ İngilizce Yeterlik sınavına girmiş olan öğrenciler sonuçlarını https://oibs2.metu.edu.tr/~oibs/Epe_Results/ adresinden edinebilir. TOEFL ya da IELTS sunan öğrencilerin sonuçlarının doğrulanabilmesi amacıyla kayıt esnasında sınav sonucunu görebildikleri ilgili sisteme ait kullanıcı kodu ve şifrelerini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.)
  9. Orijinal Pasaport ve fotokopisi (kişisel bilgiler sayfası, vize sayfası ve Türkiye'ye giriş tarihini gösteren sayfa fotokopisi)
  10. Varsa, orijinal oturma izni kartı ve fotokopisi
  11. 1 adet biometrik fotoğraf (Fotoğraflar renkli, son 6 ay içerisinde çekilmiş şu anki görünümünüzü yansıtacak şekilde olmalıdır. Fotokopiler kabul edilmez.)
  12. Üniversteyi yurt dışında tamamlayan TC uyruklu öğrenciler için YÖK'ten alınacak denklik belgesi

Uluslararası Öğrenci Ofisi, Rektörlük Binası, No: Z-18, Giriş Kat

Telefon     : 0 (312) 210 41 81 / 34 14  / 71 71 / 71 89 /