ODTÜ İNGİLİZCE YETERLİK SINAVINA GİREN ADAYLARIN STATÜLERİ VE SINAV DÖNEMLERİ

HAZİRAN

Temel İngilizce Bölümü öğrencisi olup yönetmelik çerçevesinde sınava girme hakkı olanlar (*)

ODTÜ 3., 4. sınıf ve lisansüstü öğrencileri, 35. madde kapsamındaki öğrenciler (***)

TEMMUZ

Temel İngilizce Bölümü öğrencisi olup TİB yaz okuluna devam eden, TİB Uzatılmış Bahar Dönemine devam eden ve yönetmelik çerçevesinde sınava girme hakkı olanlar (*)

EYLÜL

(1. hafta)

Lisans programlarına yeni yerleştirilen öğrenciler (*)

Temel İngilizce Bölümü öğrencilerinden ilişiği kesilmiş durumda olup, yönetmelik çerçevesinde sınav hakkı bulunanlar(**)

EYLÜL

(4. hafta)

Lisans programlarına yeni yerleştirilen öğrencilerden geç kayıt olanlar (*)

Ek kontenjan ile ODTÜ’ye yerleşenler(*)

ARALIK

Sınava girme amacı

(*) Temel İngilizce Bölümünden muafiyet ve zorunlu ENG 101 dersinden kredili muafiyet

(**) İlişik kesilme nedeninin ortadan kaldırılması, Temel İngilizce Bölümünden muafiyet ve zorunlu ENG 101 dersinden kredili muafiyet

(***) Lisansüstü programlara ve/veya araştırma görevliliğine başvuru

Güncelleme Tarihi: 24.04.2017