8. Eğitim Dili / Hazırlık Sınıfı

Üniversitemizde eğitim dili İngilizce'dir. Bu nedenle, kayıt sırasında ODTÜ tarafından kabul edilen bir İngilizce Yeterlik Sınav Sonucu (TOEFL, IELTS veya ODTÜ İngilizce Yeterlik Sınavı) sunamayan öğrenciler, Temel İngilizce Bölümü'nde 1 yıl İngilizce Hazırlık Sınıfı'na devam edeceklerdir.

Kayıt sırasında, geçerli bir İngilizce Yeterlik Sınav sonucu (TOEFL, IELTS veya ODTÜ İngilizce Yeterlik Sınavı) sunan öğrenciler ise İngilizce Hazırlık Sınıfı'ndan muaf tutulacak ve kabul edildikleri lisans programına doğrudan başlayabileceklerdir. Aşağıdaki tablodan, ODTÜ tarafından kabul edilen İngilizce Yeterlik Sınavlarını ve gereken minimum puanları görebilirsiniz.

ODTÜ İYS

TOEFL IBT

TOEFL PBT+TWE

IELTS

Açıklamalar

637 + 5

8.5

SUNY İşletme,  SUNY Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler programları için ENG 101 muafiyet

623 + 5

8.0

Lisans programları ENG 101 muafiyet

550 + 4

6.5

SUNY Ortak lisans programları Temel İngilizce Hazırlık Sınıfından muafiyet

537 + 4

Lisans programları Temel İngilizce Hazırlık Sınıfından muafiyet

ODTÜ İYS: ODTÜ İngilizce Yeterlik Sınavı
TOEFL IBT: Test of English as a Foreign Language, Internet-based
TOEFL PBT: Test of English as a Foreign Language, Paper-based
IELTS (Dört bileşenin ortalaması): International English Language Testing System, Academic Version

Tabloda yer alan sınavların geçerlik süresi 2 yıldır.

ETS tarafından verilen TOEFL PBT notu tabloda belirtilen TWE (Test of Written English) notu ile birlikte geçerlidir; kurumlar tarafından verilen TOEFL (Paper-based-Institutional TOEFL) sınavı geçerli değildir.